Luka Rijeka: Viaduktu posao gradnje dijela novog terminala vrijedan 17 milijuna kuna

Bez autora
Feb 23 2011

Lučka uprava Rijeka i tvrtka Viadukt potpisali su danas u Rijeci ugovor za izgradnju ulazno-izlaznog punkta kontejnerskog terminala Brajdica u riječkoj luci, vrijednosti oko 17 milijuna kuna. Tim ulazno-izlaznim punktom omogućit će se spoj na cestu D-404, koja spaja središte Rijeke i riječku obilaznicu, i time najbrža izravna veza s hrvatskom mrežom autocesta. Na taj će se način ukloniti kamionski promet kojeg stvara kontejnerski terminal iz središta Rijeke te znatno pospješiti odvijanje prometa u gradu. Na punktu će se izgraditi i zgrada sa sadržajima namijenjenim carini, policiji, zaštitarskoj službi i špediciji. Predviđeni rok gradnje je osam mjeseci. Izgradnja izlazno-ulaznog punkta sastavni je dio druge faze proširenja kontejnerskog terminala na Brajdici. U sklopu druge faze je do sad pokrenuto nasipavanje radi produženja pristaništa za 328 metara i uređenja skladišno-manipulativne površine od oko 50.000 prostornih metara.

Luka Rijeka: Viaduktu posao gradnje dijela novog terminala vrijedan 17 milijuna kunaLučka uprava Rijeka i tvrtka Viadukt potpisali su danas u Rijeci ugovor za izgradnju ulazno-izlaznog punkta kontejnerskog terminala Brajdica u riječkoj luci, vrijednosti oko 17 milijuna kuna.

Tim ulazno-izlaznim punktom omogućit će se spoj na cestu D-404, koja spaja središte Rijeke i riječku obilaznicu, i time najbrža izravna veza s hrvatskom mrežom autocesta. Na taj će se način ukloniti kamionski promet kojeg stvara kontejnerski terminal iz središta Rijeke te znatno pospješiti odvijanje prometa u gradu.

Na punktu će se izgraditi i zgrada sa sadržajima namijenjenim carini, policiji, zaštitarskoj službi i špediciji. Predviđeni rok gradnje je osam mjeseci.

Izgradnja izlazno-ulaznog punkta sastavni je dio druge faze proširenja kontejnerskog terminala na Brajdici. U sklopu druge faze je do sad pokrenuto nasipavanje radi produženja pristaništa za 328 metara i uređenja skladišno-manipulativne površine od oko 50.000 prostornih metara.

Ravnatelj Lučke uprave Bojan Hlača kazao je da će ovaj punkt djelovati na načelima schengenskog ugovora i to u punoj funkciji nakon ulaska Hrvatske u EU.

Radovi na Brajdici teku u skladu s ugovorenim rokovima, rekao je Hlača napominjući kako će se nastojati da dio operativne obale produžetka terminala bude u funkciji i prije punog završetka radova.

Cesta D-404, na koju će se spajati ulazno-izlazni punkt, trebala bi, po najavama, biti otvorena tijekom travnja, kazao je Hlača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik